Tek Başına Havuz Yapımı
Yazın sıcağında yüzmek en güzel zevklerinden biridir. Çok az bir miktarda malzemeyle bahçenizin arka bahçesine pastoral bir su vahası kurarak yaz aylarının sıcak günlerini bunaltıcılığını engelleyebilirsiniz. Doğal havuzlarda bitkiler suyu oksijen yönünden zenginleştirmektedir, yararlı bakterileri ve de yıkıntı tüketen öbür mikro organizmaları destekler ve de kurbağalara ve de başka su organizmalarına yaşam yeri olmayı sağlamaktadır. Özet olarak yapılması ekonomik olan ekolojik açıdan türlü bir sistem olmaktadır.
Kendi İmparatorluğunuzu Korun
Doğal bir yüzme havuzunun öbür deliği oldukça az teknolojili ve bir defa yapıldıktan sonra yalnızca bir miktar yönetim gerektirmektedir. Bundan dolayı her sonbaharda havuzu boşaltmak zorunda kalmayacaksınız, bu nedenden dolayı havuzu bir sefer doldurma şansınız olabilecek.
Havuz yapımı işleminde en basit ve de en ekonomik yöntemi zeminde bir çukur açmak olmaktadır. Havuzu arzu ettiğiniz kadar derinleştire bilmektesiniz, fakat önemli bir noktada havuza rahatça girilecek ve de çıkılmasını sağlamakta olan havuzun kenarlarının eğimli olduğundan emin olunması gerekmektedir. Orantılı yüzme havuzlarında çelik bir çerçeve ile yapılmasının asıl nedeninde biride duvarların dikey ve havuzun taban yüzeyine dik olarak durmasını sağlanmasıdır. Kenarları eğimli olan bir havuz yaparsanız çelik bir teçhizattı ortadan kaldırmış olacaksınız.
Bunlara Sahipseniz Havuzunuzu İnşa Edebilirsiniz
- Metal bir torna
- Harç
- Taş
- El arabası
- Lateks boya
- Köpük kaya şelalesi
- Marangozluk becerileri
Ne kadar ustalıklı ve de bütün gereçleriniz olsa da projenin bittikten sonra biçiminin neye benzeyeceğini bilmiyorsanız bu işi bir uzmana bırakabilirsiniz. Kendiniz havuz yapımı oluşturmayı isterseniz havuzunuz için bir temel oluşturun. Yere yakın olursa, beton blok temeli dökülmesi gerekmektedir. Şelale yer seviyesinden yüksek olacak ise işlenmiş ahşap temeli ile yapabilirsiniz. Havuzun temeli yapıldıktan sonra yapıyı tabana iyice oturan ağır bir gölet astarı ile hizalanması gerekli ve hizalanmayı sağlayın. Havuzun güzel görünmesi için şelalenin su dönüş hatları gizlenmelidir. Suyun geri dönüşü sağlandıktan sonra, köpük şelalenin parçaları yerine yerleştirilmeli.
Arzunuza göre dekoratif taşlar isterseniz şelaleniz ağzında sürekli su basamağına dayanabilecek yer bırakılması gereklidir.
Havuzun güzel ve de daha doğal görünümünü bitkiler ile sağlayabilirsiniz.
Aydınlatma Ve Diğer Dekor Ürünlerini Seçin
Havuzunuz için arzu ettiğiniz aydınlatma şeklini düşünerek seçtiğiniz aydınlatmayı yerleştirin. Destek olması için yapıyı metal tona ile sarın. Köpükleri yerleştirilerek kurutulduktan sonra, da sonra birikmesi için üstünü örterek için harcı tel tornada katmanlayıp. Havuzun istediğiniz şekle ve de yüksekliğe gelene kadar harç dökülerek ilave edilmektedir. Bundan sonra harcı çatlakları kesmek için mala kullanabilirsiniz. Bundan dolayı havuzunuz yıpranmış kayalardan yapılmış gibi bir görünüm kazanacaktır. B undan sonra son adım olarak dış cepe doyası ile bütün formasyonu kapatılması gerekmektedir.
Kendin yap havuz projesi, bir müteahhitinin yardımı olmada yapılabilecek bir şey değildir. Fakat kendi becerilerinize güveniyor iseniz bütün bu işlemleri kendiniz devam ettirerek yapabilirsiniz.
Evinizin En Eğlenceli Noktası
Evinizde veya bahçenizde bir havuz oldukça güzel bir görünüm ve de eğlence alanı sağlamaktadır. Sizde havuz istiyor iseniz genel olarak sadece havuz için yeterli alanın olması ve de havuz yapımı için ayırabileceğiniz harcamaya karar verin. Eğer havuzunuz için seçtiğiniz alan geniş bir alana sahip değil ise mülkünüzde yeterince yer olup olmadığını göz önünde tutmalısınız. Bu konuda havuzunuza nasıl devam edip etmeyeceğiniz ile ilgili bir profesyonelden bilgi alabilirsiniz. Dikdörtgen havuzlar klasik ve de oldukça büyük havuzlardır. Yerden kazanmak için oval ya da daha küçük havuz biçimlerini tercih edebilirsiniz. Bir havuz yaptırmak istiyorsanız bütün sıkıntılardan kurtulmak isterseniz bizimle irtibata geçerek hizmetlerimizden rahatça yararlana bilirsiniz.