Tuz Odası Nedir?
Tuz terapisine olan ilgi 19. Yüzyılda başlamıştır. Temelleri Avrupa’da atılan tuz terapisi, Polonya’da bulunan tuz sanayicilerinin gözlemleri ile daha ciddi boyutlara ulaşmıştır. Bu bölgelerde tuz yataklarında çalışan maden işçilerinin hiçbir şekilde zatürre ve astım gibi hastalıklara yakalanmadığını fark eden tuz sanayicileri, bu olay üzerine eğildi ve buna sebep olarak tuzun ne kadar sağlıklı bir ortam yarattığını kanısına ulaşıldı. Tuz odaları da bu bilgiler sonucunda çıkmış olan bir sistemdir.
İnsan sağlığı için olumlu sonuçlar veren tuz mağaralarının modernize edilmiş ve gün yüzüne çıkarılmış versiyonuna tuz odaları denir. Tuz odaları, yeraltında bulunan mağaralarının birebir kopyasıdır. Hiçbir yan etkisi bulunmayan tuz odaları, hem yetişkin hem de çocuklar için oldukça sağlıklıdır. Faydalarını şöyle sıralayabiliriz;
Sık görülen viral enfeksiyonlarda, öksürük ve soğuk algınlığında yararlıdır.
Astım, Bronşit, sinüzit, kronik kulak, burun, boğaz hastalıklarında etkilidir.
Alerjik soğuk algınlığında etkilidir.
Kulak enfeksiyonlarında yararlıdır.
Alerji kaynaklı cilt sorunlarında etkilidir.
Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli rol oynar.
Uykusuzluk ve eklem ağrılarında yan tedavi yöntemi olarak kullanılır.
Yüksek tansiyon hastaları, kalp yetmezliği olanlar, böbrek ve safra taşı olanlar, kanser tedavisi görenler, tüberküloz (Verem) hastaları tuz odalarına girerken dikkatli olmalıdır.